Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

 DATA 

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

25.03.2023

Poniedziałek

Pieczywo z masłem, suchą krakowską, pomidorem, jabłko, kakao, herbata, /1,7/

Żurek z ziemniakami, jajkiem i białą kiełbasą, kluski parowe z musem truskawkowym, marchewka w słupki, kompot /1,7,9/      

Angielka z masłem, serem żółtym, ogórkiem, woda z miodem i cytryną, mus owocowy /1,7/

28.03.2023

Wtorek

Płatki cynamonowe z mlekiem, chleb z masłem, twaróg, rzodkiewka, herbata /1,7/

Zupa fasolowa z ziemniakami,

Ryż, pierś z indyka z warzywami, kalarepka, kompot /1,3,7,9/   

Chałka z dżemem, mięta z miodem, banan /1,7/

29.03.2023

Środa

Pieczywo z masłem, (stolik rozmaitości - wędlina, ser żółty, warzywa, żurawina, mleko, herbata, /1,3,7/

Zupa pomidorowa z makaronem, ziemniaki, kotlet schabowy, surówka z kapusty czerwonej, kompot /1,3,7,9/

Kanapka z szynką, papryka, ogórkiem kiszonym, herbata z sokiem malinowym, jogurt owocowy/1,7/

30.03.2023

Czwartek

Kanapka z masłem, pomidorem, kiełbaski z rusztu, kawa zbożowa, herbata /1,3,7/

Zupa kalafiorowa z ziemniakami,

spaghetti z sosem bolognese (mięso mielone, passata pomidorowa, warzywa), kompot /1,3,7,9/

Budyń, słomka ptysiowa, sok owocowy, gruszka /1,7/

31.03.2023

Piątek

Płatki kukurydziane na mleku, Chleb z masłem, twarożek waniliowy, herbata /1,7/           

 

Zupa ryżowa z warzywami,

Ziemniaki, ryba w panierce, surówka z kapusty kiszonej, kompot, /1,3,4,7,9/

Jajko gotowane w sosie tatarskim, bułka z masłem, herbata z cytryną, kiwi /1,3,7/

03.04.2023

Poniedziałek

 

 

 

02.04.2023

Wtorek

Kanapka z pasztetem, pomidor, jabłko, herbata /1,3,7/

Zupa grochowa z mięsem,

Makaron z serem białym, ananas, kompot /1,3,7,9/        

 Angielka z masłem, serem żółtym, ogórkiem, mięta z miodem, mus owocowy /1,7/

03.04.2023

Środa

 

Pieczywo z masłem, (stolik rozmaitości – wędlina ser żółty, warzywa, owoce suszone), mleko, herbata, /1,3,7/

Zupa pieczarkowa z makaronem, ziemniaki, kotlet mielony, surówka z czerwonej kapusty, kompot /1,3,7,9/     

Chałka z miodem,  rumianek z cukrem trzcinowym, kiwi/1,3,7/

04.04.2023

Czwartek

 

Bułka z masłem, ogórkiem, jajecznica na masełku, kakao, herbata /1,7/

Zupa z białych warzyw,

kasza jęczmienna, gulasz wołowy z warzywami, ogórek kiszony /1,3,7,9/     

Kanapka z sałatą, szyneczką drobiowa, pomidorem, sok jabłkowy, jogurt owocowy/1,3,7/   

 

07.04.2023

Piątek

Kasza manna na mleku,

chleb z masłem, twarożek pomidorowy, papryką, herbata /1,7/

Kapuśniak z kiszonej kapusty, ryba po grecku, ryż, marchewka w słupki, kompot, /1,3,9/    

Pizza serem i sosem pomidorowym, woda z miodem i cytryną, gruszka /1,3,7/   

ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN W JADŁOSPISIE

Numery alergenów występujących w posiłkach: 

1. Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz)
2. Skorupiaki i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
3. Jaja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
4. Ryby i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
5. Orzeszki ziemne (arachidowe i produkty przygotowane na ich bazie)
6. Soja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
7. Mleko i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
8. Orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca,  orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe oraz produkty przygotowane na ich bazie)
9. Seler i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
10. Gorczyca i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
12. Dwutlenek siarki
13. Łubin (produkty przygotowane na ich bazie)
14. Mięczaki (produkty przygotowane na ich bazie)

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy:

pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, kminek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, cukier wanilinowy.

Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.