Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

 

                                                       JADŁOSPIS 15.09 – 26.09.2025

 

DATA     

 

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

16.09.2024

Poniedziałek

 

Chleb z masłem, serem żółtym, ogórkiem, kakao, herbata /1,7/

Kapuśniak na żeberkach, makaron z serem, melon, kompot /1,3,7,9/

              

Angielka z masłem, szynką, pomidorem, rumianek, mus owocowy/1,7/

 

17.09.2024

Wtorek

 

Płatki kukurydziane z mlekiem, chleb z masłem, twarożek waniliowy, herbata /1,7/

Zupa koperkowa, gołąbki w sosie pomidorowym, ziemniaki, marchewka w słupki, kompot /1,3,7,9/

Chałka z dżemem, herbata owocowa, arbuz /1,7/             

18.09.2023

Środa

 

Pieczywo mieszane z masłem, (stolik rozmaitości - wędlina, ser żółty, jajka, warzywa), mleko, herbata, /1,3,7/

Zupa pieczarkowa z makaronem, nugetsy drobiowe, ziemniaki,

marchewka tarta, kompot /1,3,7,9/

 

Kanapka z pasta jajeczną, ogórkiem kiszonym, woda z miodem i cytryną, kiwi /1,7/                 

19.09.2024

Czwartek

 

Pieczywo z szynka drobiowa, pomidorem, kawa zbożowa, herbata /1,3,7/            

Krupnik z kaszy jęczmiennej, pyzy z farszem mięsnym, surówka z białej kapusty, kompot,  /1,3,7,9/

Budyń czekoladowy, herbatniki, gruszka, sok owocowy /1,7/      

                               

20.09.2024

Piątek

 

Kasza manna na mleku, chleb z masłem, ser biały rzodkiewka, herbata /1,7/

 

Zupa pomidorowa z ryżem, kotlet rybny, ziemniaki, surówka wielowarzywna  kompot /1,3,4,7,9/

        

Sałatka z makaronem, kurczakiem i selerem konserwowym, bułka, jabłko, herbata z cytryną /1,7/   

23.09.2024

Poniedziałek

Chleb z masłem, warzywa w słupki (ogórek i papryka) jajecznica z szynką, herbata /1,3,7/

Zupa z czerwonej soczewicy,  kluski leniwe, melon, kompot /1,3,7,9/

              

Bułka z serem żółtym pomidorem, kakao, mięta z miodem, jabłko/1,7/

24.09.2024

Wtorek

Płatki miodowe z mlekiem bułka z masłem, serkiem twarogowym,  rzodkiewką, herbata /1,7/           

Zupa grysikowa z warzywami,

Kotlet mielony, ziemniaki,

buraczki tarte z jabłkiem, kompot/1,3,7,9/

 

Kanapka z masłem, pastą rybną, ziarnami słonecznika, herbata z cytryną, gruszka /1,3,4,7/

25.09.2024

Środa

 

Pieczywo mieszane z masłem, (stolik rozmaitości - wędlina, ser żółty, warzywa, ziarna), mleko, herbata, /1,3,7/

Rosół z makaronem, ziemniaki, pałeczka z kurczaka, sałata z jogurtem,  kompot,  /1,3,7,9/

Ciasto drożdżowe ze śliwkami, sok owocowy, banan /1,3,7/

26.09.2024

Czwartek

 

Kanapka z ogórkiem, kiełbaski z rusztu z keczupem, kakao, herbata /1,7/

Zupa ogórkowa, wołowina duszona, kasza bulgur, marchewka tarta z selerem kompot /1,7,9/

Kanapka z sałatą, jajkiem, pomidorem, szczypiorkiem, rumianek, jogurt owocowy /1,3,7/        

27.09.2024

Piątek

 

Płatki kukurydziane z mlekiem, chleb z masłem, twarożek waniliowy, herbata /1,7/

 

Zupa ryżowo- marchewkowa, ziemniaki, ryba w panierce, surówka z kiszonej kapusty, kompot, /1,3,4,7,9,11/

        

Kisiel malinowy (wyrób własny), wafelki ryżowe, gruszka /1,7/   

ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN W JADŁOSPISIE

Numery alergenów występujących w posiłkach: 

1. Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz)
2. Skorupiaki i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
3. Jaja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
4. Ryby i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
5. Orzeszki ziemne (arachidowe i produkty przygotowane na ich bazie)
6. Soja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
7. Mleko i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
8. Orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca,  orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe oraz produkty przygotowane na ich bazie)
9. Seler i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
10. Gorczyca i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
12. Dwutlenek siarki
13. Łubin (produkty przygotowane na ich bazie)
14. Mięczaki (produkty przygotowane na ich bazie)

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy:

pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, kminek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, cukier wanilinowy.

Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.