Jadłospis
DATA | ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK |
---|---|---|---|
11.11.2024 Poniedziałek |
|
|
|
12.11.2024 Wtorek | Płatki cynamonowe z mlekiem, chleb z masłem, twarogiem, rzodkiewką, herbata, mandarynki /1,7/ | Zupa kalafiorowa, nugetsy z kurczaka, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej, kompot /1,3,7,9/ | Chałka z dżemem, sok owocowy, mus owocowy /1,3,7/ |
13.11.2024 Środa | Pieczywo mieszane z masłem, (stolik rozmaitości – ser żółty, wędlina, warzywa, ziarna), herbata, mleko/1,3,7/ | Zupa fasolowa, makaron spaghetti z sosem mięsno-pomidorowym kompot /1,3,7,9/ | Kanapka z masłem, pastą drobiową, ogórkiem kiszonym, papryką, herbata z cytryną i imbirem, jogurt owocowy /1,7/ |
14.11.2024 Czwartek | Kanapka z żółtym serem i ogórkiem zielonym, kawa zbożowa, herbata /1,3,7/ | Krupnik z kaszy, wołowina duszona z warzywami, kopytka, buraczki zasmażane, kompot /1,3,7,9/ | Galaretka z owocami, chrupki kukurydziane, woda z miodem i cytryną, pomarańcza /1/ |
15.11.2024 Piątek | Płatki kukurydziane z mlekiem, bułka z masłem twarożek waniliowy, jabłko /1,7/ | Zupa neapolitańska z ziemniakami, ryba po grecku, ryż, kalarepka, kompot /1,3,4,7,9/ | Sałatka z makaronem ryżowym, szynką drobiową, papryką i ogórkiem, pieczywo z masłem, banan, herbata /1,3,7/ |
18.11.2024 Poniedziałek | Pieczywo z masłem, serem żółtym, ogórkiem, kakao, jabłko, herbata /1,7/ | Żurek na kiełbasie, placki ziemniaczane ze śmietaną i cukrem, melon, kompot /1,3,7,9/ | Angielka z masłem, sucha krakowska, pomidor, mięta z miodem, gruszki /1,7/ |
19.11.2024 Wtorek | Kasza manna na mleku, chleb z masłem, pastą z twarożku i pomidorów, papryka w słupki, herbata /1,7/ | Zupa jarzynowa z ziemniakami, wołowina w sosie własnym, kasza jęczmienna, ogórek kiszony, kompot /1,3,7,9/ | Ciasto marchewkowe (wypiek własny), kaki, sok jabłkowy /1,7/ |
20.11.2024 Środa | Pieczywo mieszane z masłem, (stolik rozmaitości – wędlina, ser żółty, jajka, warzywa), mleko, herbata, /1,3,7/ | Lane kluski na rosole, ziemniaki, pałka z kurczaka z kurczaka, sałata lodowa z jogurtem, kompot /1,3,7,9/ | Kanapka z masłem, schabem pieczonym, ogórkiem, herbata z sokiem malinowym, jogurt owocowy /1,7/ |
21.11.2024 Czwartek | Pieczywo z masłem, pomidorem, jajecznica na szyneczce ze szczypiorkiem, herbata /1,7/ | Zupa pomidorowa z ryżem, ziemniaki, kotlet mielony, surówka z czerwonej kapusty , kompot, /1,3,7,9/ | Kasza manna na mleku z musem malinowym, woda z miodem i cytryna, banan/1,7/ |
22.11.2024 Piątek | Płatki kukurydziane z mlekiem, angielka z masłem, serek waniliowy, herbata /1,7/ | Zupa ogórkowa z ziemniakami ryba w panierce, ziemniaki, surówka z marchewki i selera z rodzynkami, kompot, /1,3,4,7,9/ | Kanapka z pastą rybną, papryka, rumianek z cukrem trzcinowym, kiwi /1,3,4,/ |
ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN W JADŁOSPISIE
Numery alergenów występujących w posiłkach:
1. Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz)
2. Skorupiaki i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
3. Jaja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
4. Ryby i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
5. Orzeszki ziemne (arachidowe i produkty przygotowane na ich bazie)
6. Soja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
7. Mleko i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
8. Orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe oraz produkty przygotowane na ich bazie)
9. Seler i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
10. Gorczyca i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
12. Dwutlenek siarki
13. Łubin (produkty przygotowane na ich bazie)
14. Mięczaki (produkty przygotowane na ich bazie)
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy:
pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, kminek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, cukier wanilinowy.
Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.