Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

DATA 

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

26.05.2025

Poniedziałek

Chleb z pomidorem, jajecznica na masełku, jabłko, herbata /1,3,7/

Krupnik z kaszy z ziemniakami, naleśniki z dżemem, brzoskwinia, kompot, /1,3,7,9/

Sernik, mięta, truskawki /1,7/

 

27.05.2025

Wtorek

Płatki kukurydziane z mlekiem, pieczywo, twarożek waniliowy, herbata /1,7/

Lane kluski na rosole, ziemniaki, kotlet pożarski (mielony drobiowy), mizeria z ogórków, kompot /1,3,7,9/       

Kanapka z sałatą, szynką drobiową i pomidorem, woda z miodem z cytryną, banan /1,7/  

28.05.2025

Środa

Pieczywo z masłem, wędlina, ser żółty, warzywa, kawa Inka, herbata, /1,3,7/

Zupa koperkowa z ziemniakami, łazanki z młodą kapustą i mięsem, kompot /1,7,9/

Bułka z ogórkiem małosolnym, jajko w sosie tatarskim, rumianek, jabłko /1,3,7/

29.05.2025

Czwartek

Kanapka z sałatą, ogórkiem, szynką, kakao, herbata /1,7/

Zupa z białych warzyw, kasza jęczmienna, wołowina duszona w sosie własnym, ogórek małosolny /1,7,9/

Oponki serowe, melon, sok owocowy /1,3,7/

30.05.2025

Piątek

Płatki cynamonowe z mlekiem, bułka, twarożek pomidorowy, papryka, herbata /1,7/ 

Zupa ryżowa z warzywami,

Ryba w panierce, ziemniaki, warzywa duszone, kompot, /1,3,4,7,9/

Pieczywo z masłem, sałatka jarzynowa, herbata z sokiem malinowym, kiwi /1,3,7/

02.06.2025

Kanapka z serem żółtym, pomidorem, kakao, jabłko, herbata, /1,7/

Zupa grochowa z mięsem, knedle z truskawkami, arbuz, kompot /1,3,7,9/              

Bułka z polędwicą sopocką, ogórek, woda z miodem i cytryną, mus owocowy /1/

03.06.2024

Płatki miodowe z mlekiem, chleb z  twarogiem i rzodkiewką, herbata /1,7/

Zupa wielowarzywna z ziemniakami, makaron ze szpinakiem i indykiem, kalarepka /1,3,7/

Ciasto marchewkowe, maślanka truskawkowa, brzoskwinie /1,3,7/

04.06.2025

Środa

Pieczywo z masłem, (stolik rozmaitości: wędlina, jajko, ser żółty, warzywa,) mleko, herbata, /1,3,7/

Zupa pomidorowa z ryżem, ziemniaki, kotlet schabowy, surówka z młodej kapusty , kompot /1,3,7,9/

Kanapka z pastą drobiową, papryką i szczypiorkiem, herbata z sokiem malinowym, banan /1,3/

05.06.2025

Czwartek

Chleb z  pomidorem, kiełbaski cielęce z keczupem, kawa zbożowa, herbata /1,7/

Botwinka z ziemniakami, kasza gryczana, gulasz z wołowiny po węgiersku, ogórek małosolny, kompot,  /1,7,9/

Budyń, chrupki kukurydziane, kiwi, sok owocowy /1,7/

06.06.2025

Piątek

Płatki kukurydziane z mlekiem, bułka, twarożek waniliowy, herbata /1,7/           

Zupa z groszku zielonego, ziemniaki, kotlet z łososia, sałata z sosem winegret, kompot /1,3,4,7,9/

Kanapka z sałatą, jajkiem, pomidorem, ogórkiem, rumianek, jabłko/1,3/ 

ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN W JADŁOSPISIE

Numery alergenów występujących w posiłkach: 

1. Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz)
2. Skorupiaki i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
3. Jaja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
4. Ryby i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
5. Orzeszki ziemne (arachidowe i produkty przygotowane na ich bazie)
6. Soja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
7. Mleko i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
8. Orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca,  orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe oraz produkty przygotowane na ich bazie)
9. Seler i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
10. Gorczyca i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
12. Dwutlenek siarki
13. Łubin (produkty przygotowane na ich bazie)
14. Mięczaki (produkty przygotowane na ich bazie)

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy:

pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, kminek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, cukier wanilinowy.

Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.