Jadłospis
DATA | ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK |
---|---|---|---|
03.03.2025 Poniedziałek | Chleb z pomidorem i ogórkiem, jajecznica, jabłko, herbata /1,3,7/ | Zupa pieczarkowa z makaronem, placki ziemniaczane ze śmietaną i cukrem, melon, kompot /1,3,7,9/ | Angielka z serem żółtym, ogórkiem kiszonym, mięta , jogurt owocowy/1,7/ |
04.03.2025 Wtorek | Płatki czekoladowe z mlekiem, chleb z masłem, twarożek ze szczypiorkiem i rzodkiewką, herbata /1,7/ | Zupa fasolowa z ziemniakami, Indyk w sosie słodko-kwaśnym z warzywami, ryż, kompot, /1,7,9/ | Faworki, banan, sok owocowy/1,3,/ |
05.03.2025 Środa | Pieczywo z masłem, stolik rozmaitości - ser żółty, mozarella, warzywa, mleko, herbata /1,3,7/ | Krupnik z kaszy jęczmiennej, kotlet jajeczny, sałata lodowa, ziemniaki, kompot /1,3,7,9/ | Pizza z serem żółtym i sosem pomidorowym, morela suszona, herbata z cytryną /1,4,/ |
06.03.2025 Czwartek
| Kanapka z sałatą, polędwicą sopocką i pomidorem, kawa zbożowa, jabłko, herbata /1,7/ | Zupa wielowarzywna, Kluski śląskie, gulasz wołowy, surówka z buraczków, kompot /1,3,7,9/ | Budyń waniliowy, pomarańcza, rumianek z miodem /1,3/ |
07.03.2025 Piątek
| Płatki kukurydziane z mlekiem, bułka z masłem, twarożek waniliowy, herbata /1,7/ | Zupa pomidorowa z ryżem, ziemniaki, ryba w panierce, surówka z kapusty kiszonej, kompot, /1,3,4,7,9/ | Kanapka z jajkiem, sałatą i ogórkiem, herbata z sokiem malinowym, kiwi /1,3,7/ |
10.03.2025 Poniedziałek | Kanapka z krakowską suchą, ogórkiem kiszonym, jabłko, kakao, herbata /1,7/ | Zupa z soczewicy czerwonej na żeberku, kluski leniwe, ananasy w syropie, kompot /1,3,7,9/ | Bułka z masłem, ser żółty, pomidorem, herbata z cytryną, gruszka /1,7/ |
11.03.2025 Wtorek | Płatki owsiane z mlekiem, pieczywo z masłem, twarożek pomidorowy, herbata /1,7/ | Rosół z makaronem, Kurczak opiekany w ziołach, ziemniaki, marchewka gotowana, kompot /1,3,7,9/ | Kisiel wiśniowy, wafelki ryżowe, sok owocowy, banan /1,7/ |
12.03.2025 Środa
| Pieczywo z masłem, stolik rozmaitości - wędlina, ser żółty, jajka, warzywa, mleko, herbata /1,3,7/ | Zupa grysikowa z warzywami, Kotlet mielony, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej, kompot /1,3,7,9/ | Kanapka z pastą drobiową, papryką, jogurt owocowy, woda z miodem i cytryną/1,7/ |
13.03.2024 Czwartek
| Chleb z masłem, ogórkiem, kiełbaski z rusztu, keczup, kawa zbożowa, herbata, /1,7/ | Barszcz ukraiński z ziemniakami, kasza gryczana, wołowina duszona, surówka z pora z ogórkiem kiszonym /1,7,9/ | Chałka z dżemem, herbata miętowa z cukrem trzcinowym, pomarańcza/1,7/ |
14.03.2025 Piątek
| Płatki kukurydziane z mlekiem, bułka, twarożek waniliowy, kakao, herbata /1,7/ | Barszcz biały z ziemniakami, ryż, ryba duszona z warzywami, kompot, /1,3,9/ | Sałatka z makaronem, wędliną, warzywami, herbata z sokiem owocowym, kiwi /1,3,7/ |
ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN W JADŁOSPISIE
Numery alergenów występujących w posiłkach:
1. Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz)
2. Skorupiaki i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
3. Jaja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
4. Ryby i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
5. Orzeszki ziemne (arachidowe i produkty przygotowane na ich bazie)
6. Soja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
7. Mleko i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
8. Orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe oraz produkty przygotowane na ich bazie)
9. Seler i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
10. Gorczyca i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
12. Dwutlenek siarki
13. Łubin (produkty przygotowane na ich bazie)
14. Mięczaki (produkty przygotowane na ich bazie)
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy:
pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, kminek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, cukier wanilinowy.
Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.