Jadłospis
DATA | ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK |
---|---|---|---|
25.03.2023 Poniedziałek | Pieczywo z masłem, suchą krakowską, pomidorem, jabłko, kakao, herbata, /1,7/ | Żurek z ziemniakami, jajkiem i białą kiełbasą, kluski parowe z musem truskawkowym, marchewka w słupki, kompot /1,7,9/ | Angielka z masłem, serem żółtym, ogórkiem, woda z miodem i cytryną, mus owocowy /1,7/ |
28.03.2023 Wtorek | Płatki cynamonowe z mlekiem, chleb z masłem, twaróg, rzodkiewka, herbata /1,7/ | Zupa fasolowa z ziemniakami, Ryż, pierś z indyka z warzywami, kalarepka, kompot /1,3,7,9/ | Chałka z dżemem, mięta z miodem, banan /1,7/ |
29.03.2023 Środa | Pieczywo z masłem, (stolik rozmaitości - wędlina, ser żółty, warzywa, żurawina, mleko, herbata, /1,3,7/ | Zupa pomidorowa z makaronem, ziemniaki, kotlet schabowy, surówka z kapusty czerwonej, kompot /1,3,7,9/ | Kanapka z szynką, papryka, ogórkiem kiszonym, herbata z sokiem malinowym, jogurt owocowy/1,7/ |
30.03.2023 Czwartek | Kanapka z masłem, pomidorem, kiełbaski z rusztu, kawa zbożowa, herbata /1,3,7/ | Zupa kalafiorowa z ziemniakami, spaghetti z sosem bolognese (mięso mielone, passata pomidorowa, warzywa), kompot /1,3,7,9/ | Budyń, słomka ptysiowa, sok owocowy, gruszka /1,7/ |
31.03.2023 Piątek | Płatki kukurydziane na mleku, Chleb z masłem, twarożek waniliowy, herbata /1,7/
| Zupa ryżowa z warzywami, Ziemniaki, ryba w panierce, surówka z kapusty kiszonej, kompot, /1,3,4,7,9/ | Jajko gotowane w sosie tatarskim, bułka z masłem, herbata z cytryną, kiwi /1,3,7/ |
03.04.2023 Poniedziałek |
|
|
|
02.04.2023 Wtorek | Kanapka z pasztetem, pomidor, jabłko, herbata /1,3,7/ | Zupa grochowa z mięsem, Makaron z serem białym, ananas, kompot /1,3,7,9/ | Angielka z masłem, serem żółtym, ogórkiem, mięta z miodem, mus owocowy /1,7/ |
03.04.2023 Środa
| Pieczywo z masłem, (stolik rozmaitości – wędlina ser żółty, warzywa, owoce suszone), mleko, herbata, /1,3,7/ | Zupa pieczarkowa z makaronem, ziemniaki, kotlet mielony, surówka z czerwonej kapusty, kompot /1,3,7,9/ | Chałka z miodem, rumianek z cukrem trzcinowym, kiwi/1,3,7/ |
04.04.2023 Czwartek
| Bułka z masłem, ogórkiem, jajecznica na masełku, kakao, herbata /1,7/ | Zupa z białych warzyw, kasza jęczmienna, gulasz wołowy z warzywami, ogórek kiszony /1,3,7,9/ | Kanapka z sałatą, szyneczką drobiowa, pomidorem, sok jabłkowy, jogurt owocowy/1,3,7/
|
07.04.2023 Piątek | Kasza manna na mleku, chleb z masłem, twarożek pomidorowy, papryką, herbata /1,7/ | Kapuśniak z kiszonej kapusty, ryba po grecku, ryż, marchewka w słupki, kompot, /1,3,9/ | Pizza serem i sosem pomidorowym, woda z miodem i cytryną, gruszka /1,3,7/ |
ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN W JADŁOSPISIE
Numery alergenów występujących w posiłkach:
1. Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz)
2. Skorupiaki i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
3. Jaja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
4. Ryby i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
5. Orzeszki ziemne (arachidowe i produkty przygotowane na ich bazie)
6. Soja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
7. Mleko i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
8. Orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe oraz produkty przygotowane na ich bazie)
9. Seler i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
10. Gorczyca i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
12. Dwutlenek siarki
13. Łubin (produkty przygotowane na ich bazie)
14. Mięczaki (produkty przygotowane na ich bazie)
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy:
pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, kminek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, cukier wanilinowy.
Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.