Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

DATA      

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

06.01.2025

Poniedziałek

 

              

 

07.01.2025

Wtorek

Bułka z masłem, twarożek waniliowy, mandarynki, herbata z cytryną /1,3,7/           

Kapuśniak z mięsem, placki ziemniaczane, marchewka w słupki, kompot /1,3,7,9/

Kanapka z serem żółtym, ogórkiem, mięta z miodem, mus owocowy /1,7/

08.01.2025

Środa

Pieczywo mieszane z masłem, (stolik rozmaitości - wędlina, ser żółty, warzywa, ziarna), kakao, herbata, /1,3,7/

Zupa krem z groszkiem ptysiowym, ziemniaki, pulpet w sosie pomidorowym, sałata z jogurtem, kompot /1,3,7,9/ 

Kanapka z sałatą, jajkiem, pomidorem, woda z miodem i cytryną, jogurt owocowy /1,7/

09.01.2025

Czwartek

Kanapka z masłem, pomidorem, parówki z keczupem, kawa zbożowa, herbata /1,7/

Zupa kalafiorowa, kasza gryczana, wołowina duszona  z warzywami, ogórek kiszony, kompot,  /1,3,7,9/

Oponki serowe (wypiek własny), sok owocowy, mandarynki /1,3,7/   

10.01.2025

Piątek

Płatki owsiane na mleku, chleb z masłem, twarożkiem z  rzodkiewką, szczypiorkiem, herbata /1,7/

Zupa grysikowa z warzywami ziemniaki, filet z miruny, bukiet warzyw duszony, kompot, /1,3,4,7,9/

Chałka z dżemem, herbata z sokiem malinowym, kiwi/1,3,7/           

13.01.2025

Poniedziałek

Kanapka z masłem i ogórkiem, jajecznica na szyneczce, herbata /1,7/

Zupa grochowa z mięsem, kluski parowe z polewą jogurtowo-truskawkową, brzoskwinia w syropie, kompot /1,3,7,9/          

Bułka z serem żółtym i pomidorem, miętą z miodem, mus owocowy /1,7/

14.01.2025

Wtorek

Płatki miodowe z mlekiem, chleb z masłem, twarożek pomidorowy, herbata /1,7/

Rosół z makaronem, ziemniaki, pałka z kurczaka, marchewka mini duszona, kompot /1,3,7,9/

Kanapka sałatą, szynką, ogórkiem, herbata z miodem i cytryną, banan /1,3,4,7/          

15.01.2025

Środa

Pieczywo mieszane z masłem, (stolik rozmaitości -  ser żółty, wędlina, warzywa), mleko, herbata, /1,3,7/

Barszcz czerwony z ziemniakami, krokiety z mięsem, kapustą i pieczarkami, kompot /1,7,9/

Deser z kaszy manny z konfiturą malinową (wyrób własny), sok jabłkowy, gruszka herbatniki /1,7/      

                               

16.01.2025

Czwartek

Pieczywo z masłem, wędliną, pomidorem, kakao, herbata, /1,3,7/            

Krupnik z kaszy jaglanej, kopytka, gulasz wołowy, surówka z buraczków,  kompot /1,3,7,9/                    

Kanapka z pastą rybną z tuńczyka, herbata z sokiem malinowym, pomarańcza /1,3,7/   

17.01.2025

Piątek

Płatki kukurydziane z mlekiem, angielka z masłem, twarożek waniliowy, herbata /1,7/

Zupa pomidorowa makaronem, ziemniaki, kotlet rybny, surówka z kapusty kiszonej , kompot, /1,3,4,7,9/

Ciasto drożdżowe (wypiek własny), rumianek, jogurt owocowy /1,3,7/             

ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN W JADŁOSPISIE

Numery alergenów występujących w posiłkach: 

1. Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz)
2. Skorupiaki i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
3. Jaja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
4. Ryby i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
5. Orzeszki ziemne (arachidowe i produkty przygotowane na ich bazie)
6. Soja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
7. Mleko i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
8. Orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca,  orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe oraz produkty przygotowane na ich bazie)
9. Seler i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
10. Gorczyca i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
12. Dwutlenek siarki
13. Łubin (produkty przygotowane na ich bazie)
14. Mięczaki (produkty przygotowane na ich bazie)

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy:

pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, kminek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, cukier wanilinowy.

Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.