Jadłospis
DATA | ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK |
---|---|---|---|
26.05.2025 Poniedziałek | Chleb z pomidorem, jajecznica na masełku, jabłko, herbata /1,3,7/ | Krupnik z kaszy z ziemniakami, naleśniki z dżemem, brzoskwinia, kompot, /1,3,7,9/ | Sernik, mięta, truskawki /1,7/
|
27.05.2025 Wtorek | Płatki kukurydziane z mlekiem, pieczywo, twarożek waniliowy, herbata /1,7/ | Lane kluski na rosole, ziemniaki, kotlet pożarski (mielony drobiowy), mizeria z ogórków, kompot /1,3,7,9/ | Kanapka z sałatą, szynką drobiową i pomidorem, woda z miodem z cytryną, banan /1,7/ |
28.05.2025 Środa | Pieczywo z masłem, wędlina, ser żółty, warzywa, kawa Inka, herbata, /1,3,7/ | Zupa koperkowa z ziemniakami, łazanki z młodą kapustą i mięsem, kompot /1,7,9/ | Bułka z ogórkiem małosolnym, jajko w sosie tatarskim, rumianek, jabłko /1,3,7/ |
29.05.2025 Czwartek | Kanapka z sałatą, ogórkiem, szynką, kakao, herbata /1,7/ | Zupa z białych warzyw, kasza jęczmienna, wołowina duszona w sosie własnym, ogórek małosolny /1,7,9/ | Oponki serowe, melon, sok owocowy /1,3,7/ |
30.05.2025 Piątek | Płatki cynamonowe z mlekiem, bułka, twarożek pomidorowy, papryka, herbata /1,7/ | Zupa ryżowa z warzywami, Ryba w panierce, ziemniaki, warzywa duszone, kompot, /1,3,4,7,9/ | Pieczywo z masłem, sałatka jarzynowa, herbata z sokiem malinowym, kiwi /1,3,7/ |
02.06.2025 | Kanapka z serem żółtym, pomidorem, kakao, jabłko, herbata, /1,7/ | Zupa grochowa z mięsem, knedle z truskawkami, arbuz, kompot /1,3,7,9/ | Bułka z polędwicą sopocką, ogórek, woda z miodem i cytryną, mus owocowy /1/ |
03.06.2024 | Płatki miodowe z mlekiem, chleb z twarogiem i rzodkiewką, herbata /1,7/ | Zupa wielowarzywna z ziemniakami, makaron ze szpinakiem i indykiem, kalarepka /1,3,7/ | Ciasto marchewkowe, maślanka truskawkowa, brzoskwinie /1,3,7/ |
04.06.2025 Środa | Pieczywo z masłem, (stolik rozmaitości: wędlina, jajko, ser żółty, warzywa,) mleko, herbata, /1,3,7/ | Zupa pomidorowa z ryżem, ziemniaki, kotlet schabowy, surówka z młodej kapusty , kompot /1,3,7,9/ | Kanapka z pastą drobiową, papryką i szczypiorkiem, herbata z sokiem malinowym, banan /1,3/ |
05.06.2025 Czwartek | Chleb z pomidorem, kiełbaski cielęce z keczupem, kawa zbożowa, herbata /1,7/ | Botwinka z ziemniakami, kasza gryczana, gulasz z wołowiny po węgiersku, ogórek małosolny, kompot, /1,7,9/ | Budyń, chrupki kukurydziane, kiwi, sok owocowy /1,7/ |
06.06.2025 Piątek | Płatki kukurydziane z mlekiem, bułka, twarożek waniliowy, herbata /1,7/ | Zupa z groszku zielonego, ziemniaki, kotlet z łososia, sałata z sosem winegret, kompot /1,3,4,7,9/ | Kanapka z sałatą, jajkiem, pomidorem, ogórkiem, rumianek, jabłko/1,3/ |
ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN W JADŁOSPISIE
Numery alergenów występujących w posiłkach:
1. Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz)
2. Skorupiaki i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
3. Jaja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
4. Ryby i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
5. Orzeszki ziemne (arachidowe i produkty przygotowane na ich bazie)
6. Soja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
7. Mleko i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
8. Orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe oraz produkty przygotowane na ich bazie)
9. Seler i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
10. Gorczyca i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
12. Dwutlenek siarki
13. Łubin (produkty przygotowane na ich bazie)
14. Mięczaki (produkty przygotowane na ich bazie)
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy:
pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, kminek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, cukier wanilinowy.
Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.