Jadłospis
JADŁOSPIS 15.09 – 26.09.2025
DATA
| ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK |
16.09.2024 Poniedziałek
| Chleb z masłem, serem żółtym, ogórkiem, kakao, herbata /1,7/ | Kapuśniak na żeberkach, makaron z serem, melon, kompot /1,3,7,9/
| Angielka z masłem, szynką, pomidorem, rumianek, mus owocowy/1,7/
|
17.09.2024 Wtorek
| Płatki kukurydziane z mlekiem, chleb z masłem, twarożek waniliowy, herbata /1,7/ | Zupa koperkowa, gołąbki w sosie pomidorowym, ziemniaki, marchewka w słupki, kompot /1,3,7,9/ | Chałka z dżemem, herbata owocowa, arbuz /1,7/ |
18.09.2023 Środa
| Pieczywo mieszane z masłem, (stolik rozmaitości - wędlina, ser żółty, jajka, warzywa), mleko, herbata, /1,3,7/ | Zupa pieczarkowa z makaronem, nugetsy drobiowe, ziemniaki, marchewka tarta, kompot /1,3,7,9/
| Kanapka z pasta jajeczną, ogórkiem kiszonym, woda z miodem i cytryną, kiwi /1,7/ |
19.09.2024 Czwartek
| Pieczywo z szynka drobiowa, pomidorem, kawa zbożowa, herbata /1,3,7/ | Krupnik z kaszy jęczmiennej, pyzy z farszem mięsnym, surówka z białej kapusty, kompot, /1,3,7,9/ | Budyń czekoladowy, herbatniki, gruszka, sok owocowy /1,7/
|
20.09.2024 Piątek
| Kasza manna na mleku, chleb z masłem, ser biały rzodkiewka, herbata /1,7/
| Zupa pomidorowa z ryżem, kotlet rybny, ziemniaki, surówka wielowarzywna kompot /1,3,4,7,9/
| Sałatka z makaronem, kurczakiem i selerem konserwowym, bułka, jabłko, herbata z cytryną /1,7/ |
23.09.2024 Poniedziałek | Chleb z masłem, warzywa w słupki (ogórek i papryka) jajecznica z szynką, herbata /1,3,7/ | Zupa z czerwonej soczewicy, kluski leniwe, melon, kompot /1,3,7,9/
| Bułka z serem żółtym pomidorem, kakao, mięta z miodem, jabłko/1,7/ |
24.09.2024 Wtorek | Płatki miodowe z mlekiem bułka z masłem, serkiem twarogowym, rzodkiewką, herbata /1,7/ | Zupa grysikowa z warzywami, Kotlet mielony, ziemniaki, buraczki tarte z jabłkiem, kompot/1,3,7,9/
| Kanapka z masłem, pastą rybną, ziarnami słonecznika, herbata z cytryną, gruszka /1,3,4,7/ |
25.09.2024 Środa
| Pieczywo mieszane z masłem, (stolik rozmaitości - wędlina, ser żółty, warzywa, ziarna), mleko, herbata, /1,3,7/ | Rosół z makaronem, ziemniaki, pałeczka z kurczaka, sałata z jogurtem, kompot, /1,3,7,9/ | Ciasto drożdżowe ze śliwkami, sok owocowy, banan /1,3,7/ |
26.09.2024 Czwartek
| Kanapka z ogórkiem, kiełbaski z rusztu z keczupem, kakao, herbata /1,7/ | Zupa ogórkowa, wołowina duszona, kasza bulgur, marchewka tarta z selerem kompot /1,7,9/ | Kanapka z sałatą, jajkiem, pomidorem, szczypiorkiem, rumianek, jogurt owocowy /1,3,7/ |
27.09.2024 Piątek
| Płatki kukurydziane z mlekiem, chleb z masłem, twarożek waniliowy, herbata /1,7/
| Zupa ryżowo- marchewkowa, ziemniaki, ryba w panierce, surówka z kiszonej kapusty, kompot, /1,3,4,7,9,11/
| Kisiel malinowy (wyrób własny), wafelki ryżowe, gruszka /1,7/ |
ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN W JADŁOSPISIE
Numery alergenów występujących w posiłkach:
1. Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz)
2. Skorupiaki i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
3. Jaja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
4. Ryby i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
5. Orzeszki ziemne (arachidowe i produkty przygotowane na ich bazie)
6. Soja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
7. Mleko i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
8. Orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe oraz produkty przygotowane na ich bazie)
9. Seler i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
10. Gorczyca i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
12. Dwutlenek siarki
13. Łubin (produkty przygotowane na ich bazie)
14. Mięczaki (produkty przygotowane na ich bazie)
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy:
pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, kminek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, cukier wanilinowy.
Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.