Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

DATA           

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

03.03.2025 Poniedziałek

Chleb z pomidorem i ogórkiem, jajecznica, jabłko, herbata /1,3,7/

Zupa pieczarkowa z makaronem,  placki ziemniaczane ze śmietaną i cukrem, melon, kompot /1,3,7,9/           

Angielka z serem żółtym, ogórkiem kiszonym, mięta , jogurt owocowy/1,7/

04.03.2025 Wtorek

Płatki czekoladowe z mlekiem, chleb z masłem, twarożek ze szczypiorkiem i rzodkiewką, herbata /1,7/           

Zupa fasolowa z ziemniakami, Indyk w sosie słodko-kwaśnym z warzywami, ryż, kompot,  /1,7,9/

Faworki, banan, sok owocowy/1,3,/

05.03.2025 Środa

Pieczywo z masłem,

stolik rozmaitości - ser żółty, mozarella, warzywa, mleko, herbata /1,3,7/

Krupnik z kaszy jęczmiennej,

kotlet jajeczny, sałata lodowa, ziemniaki, kompot /1,3,7,9/

Pizza z serem żółtym i sosem pomidorowym, morela suszona, herbata z cytryną /1,4,/

06.03.2025 Czwartek

 

Kanapka z sałatą, polędwicą sopocką i pomidorem, kawa zbożowa, jabłko, herbata /1,7/

Zupa wielowarzywna,

Kluski śląskie, gulasz wołowy, surówka z buraczków, kompot /1,3,7,9/     

Budyń waniliowy, pomarańcza, rumianek z miodem /1,3/

07.03.2025 Piątek

 

Płatki kukurydziane z mlekiem, bułka z masłem, twarożek waniliowy, herbata /1,7/

Zupa pomidorowa z ryżem, ziemniaki, ryba w panierce, surówka z kapusty kiszonej, kompot, /1,3,4,7,9/      

Kanapka z jajkiem, sałatą i ogórkiem, herbata z sokiem malinowym, kiwi /1,3,7/

10.03.2025 Poniedziałek

Kanapka z krakowską suchą, ogórkiem kiszonym, jabłko, kakao, herbata /1,7/

Zupa z soczewicy czerwonej na żeberku, kluski leniwe, ananasy w syropie, kompot /1,3,7,9/            

Bułka z masłem, ser żółty, pomidorem, herbata z cytryną, gruszka /1,7/  

11.03.2025 Wtorek

Płatki owsiane z mlekiem, pieczywo z masłem, twarożek pomidorowy, herbata /1,7/           

Rosół z makaronem,

Kurczak opiekany w ziołach, ziemniaki, marchewka gotowana, kompot /1,3,7,9/

Kisiel wiśniowy, wafelki ryżowe, sok owocowy, banan /1,7/

12.03.2025 Środa

 

Pieczywo z masłem,

stolik rozmaitości - wędlina, ser żółty, jajka, warzywa, mleko, herbata /1,3,7/

Zupa grysikowa z warzywami, Kotlet mielony, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej, kompot /1,3,7,9/   

Kanapka z pastą drobiową, papryką, jogurt owocowy, woda z miodem i cytryną/1,7/

13.03.2024 Czwartek

 

Chleb z masłem, ogórkiem, kiełbaski z rusztu, keczup, kawa zbożowa, herbata,  /1,7/

Barszcz ukraiński z ziemniakami, kasza gryczana, wołowina duszona, surówka z pora z ogórkiem kiszonym /1,7,9/   

Chałka z dżemem, herbata miętowa z cukrem trzcinowym, pomarańcza/1,7/

14.03.2025 Piątek

 

Płatki kukurydziane z mlekiem, bułka, twarożek waniliowy, kakao, herbata /1,7/

Barszcz biały z ziemniakami, ryż, ryba duszona z warzywami, kompot, /1,3,9/

Sałatka z makaronem, wędliną, warzywami, herbata z sokiem owocowym, kiwi /1,3,7/   

ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN W JADŁOSPISIE

Numery alergenów występujących w posiłkach: 

1. Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz)
2. Skorupiaki i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
3. Jaja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
4. Ryby i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
5. Orzeszki ziemne (arachidowe i produkty przygotowane na ich bazie)
6. Soja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
7. Mleko i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
8. Orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca,  orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe oraz produkty przygotowane na ich bazie)
9. Seler i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
10. Gorczyca i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
12. Dwutlenek siarki
13. Łubin (produkty przygotowane na ich bazie)
14. Mięczaki (produkty przygotowane na ich bazie)

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy:

pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, kminek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, cukier wanilinowy.

Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.